Gjykata e Prishtinës ka vendosur masën e sigurisë nje muaj burg per ish-deputetin e PDK-se Azem Syla, i cili dyshohet si kreu i një grupi te përfshire ne krimin e organizuar. Ne njoftimin e shkurtër te Gjykatës, thuhet se është pranuar kërkesa e Prokurorisë dhe se çështja po ndiqet penalisht nga Prokuroria Speciale e Kosovës. Azem Syla u dorëzua ketë te premte ne policinë e Kosovës. Ne bashkëpunim me disa persona, ai mendohet te ketë keqpërdorur postin si deputet ne funksion te bizneseve dhe tjetërsimit te pronave me vlere 30 milionë euro.  Avokati i tij mbrojtës Tome Gashi e ka cilësuar te padrejte dhe te motivuar politikisht vendimin e Gjykatës, ndërsa ka paralajmëruar se do ta ankimoje ne Gjykatën e Apelit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *