Priten ne menyre te kontrolluar 10 plepa shumevjecare ne parkun Rinia te qytetit te Korçës, te cilat perbenin rrezik per qytetaret e shumte qe frekuentojne kete hapesire te gjelber.

Vete qytetaret pranojne se plepat e mbjelle qe prej viteve 50, atehere kur eshte krijuar edhe parku, kane qene tejet te vjeter dhe perbenin rrezik pasi mund te shembeshin ne cdo moment.

Sipas drejtorit te Ndermarrjes se Sherbimeve Publike prane Bashkise se Korces, Ilir Dinellari ka qene e domosdoshme kjo nderhyrje pasi keto plepa perbenin rrezik per jeten e qytetareve, ne kushtet kur pjerresia e tyre kishte arritur ne 50 apo 60 grade.

Nga ana tjeter Dinellari siguron se kjo hapesire nuk do te mbetet e zbrazet pasi do te mbillen me shume se 50 peme dekorative.

Vetem pak dite me pare per shkak te eres se forte ne parkun Rinia te qytetit te Korces jane rrezuar 4 peme ne afersi te kendit te lojerave duke rrezikuar jeten e femijeve.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *