Qindra automjete te transportit te rende jane detyruar te presin me ore te tera ne radhe ne doganen e Morinit, si pasoje e mosfunksionimit te sistemit.

Drejtuesit e transportit te mallrave shprehen se raste te tilla jane te perseritura e sidomos gjate fundjavave duke shkaktuar vonesa dhe penguar punen e tyre.

Qe nga momenti kur Kosova ka vendosur taksen 100% ndaj mallrave serbe, shkembimet tregtare me vendin tone jane rritur ndjeshem.

Edhe pse eshte nenshkruar marreveshja per unifikimin doganor mes Shqiperise dhe Kosoves per te shmangur barrierat doganore, qytetaret po hasin probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *