Princi britanik, William është takuar me komunitetin mysliman në Zelandën e Re gjatë një vizite në xhamitë, Al-Noor and Linëood në Kristçërç, ku një sulmues ka lënë të vdekur rreth 50 persona.

 

Princi William në fjalën e tij në xhaminë Al-Noot, u ka thënë 160 të mbijetuarve të sulmit të 15 marsit se ai qëndron afër atyre “në mirënjohje të asaj që ata i kanë treguar botës në javët e fundit”.

 

“Një akt i dhunës ishte menduar për ta ndryshuar Zelandën e Re, mirëpo në vend të asaj, ky komb ka treguar se sa të thella janë ndjenja e empatisë, dhe dashurisë së vërtetë. Ju keni treguar se si duhet përgjigjur ndaj urrejtjes me dashuri”.

 

Deputetët e Zelandës së Re miratojnë ndryshimet për Ligjin e armëve

 

Ai ka arritur në Zelandën e Re më 25 prill në një vizitë dyditore, për të treguar respekt për të mbijetuarit dhe familjarët e atyre që janë prekur nga sulmi terrorist.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *