Samitin e Ohrit, që do të zhvillohet të dielën i cili mbahet në përpjekje për të krijuar minishengenin ballkanik, duket se nuk do të ketë asnjë përfaqësues nga Kosova dhe nga Mali i Zi.

 

Sipas mediave kosovare, Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, përmes një bisede telefonike ia ka konfirmuar kryeministrit të Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev, se Kosova nuk merr pjesë në këtë samit.

 

“Minishengeni” Ballkanik pritet të vihet në jetë brenda vitit 2021 dhe do të krijojë mundësinë që qytetarët të kalojnë kufijtë vetëm me kartë identiteti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *