Ilir Meta ka mbetur i pakenaqur nga vendimarrja e Gjykates Kushtetuese lidhur me nje kerkese te Kontrollit te Larte te Shtetit dhe nuk ka kursyer kritikat ndaj 5 anetareve qe rrezuan kerkesen e KLSH.

Por ne te njejten kohe kreu i shtetit vlereson 2 gjyqtaret, Marsida Xhaferllari e Sonila Bejtja te cilet ishin pakice.

Pesë anëtarëve të Gjykatën Kushtetuese, Meta i kujton nenet e Kushtetues qe flasin per KLSH.

Ne te njejten kohe i ben thirrje qe t`i bindet vetëm Kushtetutës, dhe askujt tjetër, duke u distancuar sa më shumë nga ndjesia personale e secilit anëtar përkundrejt qëndrimit për çështje konkrete.

E ne fund, kreu i shtetit permend serish 25 prillin kur thote qe atë që nuk mundi ta realizojë Gjykata Kushtetuese, do ta realizojë Kuvendi i Shqipërisë qe do dal pas zgjedhejve

Leave a Reply

Your email address will not be published.