Pothuajse pas dy muajsh, Portugalia ka hapur këtë të hënë muzetë dhe baret, ndërsa 500 mijë nxënës deri në moshën 15 vjeç u rikthyen në klasa të hënën.

Sidoqoftë, masat lehtësuese përfshijnë disa kushte: vetëm një maksimum prej katër personash do të jenë në gjendje të ulen së bashku në tryezat e ambienteve të jashtme të lokaleve, ndërsa muzetë do të lejohen të ndryshojë orarët e tyre të hapjes.

Nga ana tjetër, palestrat dhe qendrat sportive mbeten të ndaluara. Qeveria ka në plan të rihapë universitetet dhe sallat e koncerteve në fund të këtij muaji. Ndërkoë, restorantet do të duhet të presin deri në maj. Kujtojmë se shkollat fillore u rihapën më 15 mars.

Të dielën, Lisbona njoftoi shtyrjen e kufizimeve të kalimit kufitar për turistët deri në 15 prill, një masë që ishte vendosur në fund të janarit. Masa nuk zbatohet për transportin e mallrave, punonjësit e kufirit dhe shërbimet e urgjencës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *