Në Pogradec e premtja ne mbremje ka qene ndryshe dhe plot emocion për publikun  me aktivitetin përkujtimor kushtuar Mitrush Kutelit, një prej personaliteteve më të mëdha të kulturës që ka nxjerrë ky qytet.

Me rastin e 112 vjetorit të lindjes të shkrimtarit dhe publicistit të famshëm të qytetit Mitrush Kuteli, Qendra Kulturore solli me mjaft profesionalizëm mbrëmjen poetike: “E njoma pendënë në vrer”!

Aktorët pjesmarrës në këtë aktivitet përcollën një emocion të veçantë nëpërmjet recitimit të poezive të autorit tonë të shquar, duke gërshetuar poezitë me tingujt shprehës të instrumentave muzikorë.

E ftuara speciale e kësaj mbrëmjeje ishte e nderuara znj Antalanta Pasko, e bija e të ndjerit Mitrush Kuteli. Kuteli së bashku me Lasgush Poradecin janë dy figurat monumentale dhe simbole të kulturës pogradecare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *