Plastika është duke pasur një moment të rëndësishëm në fushën e modës për pranverën / verën e 18-të, duke u shfaqur kudo nga veshjet funksionale të shiut në Burberry në Londër, nëpërmjet xhaketave futuriste të motoçikletës së Valentino dhe kapelave dhe çizmet magjepsëse Chanel këtu në Paris.

Edhe ftesat e shfaqjes, duke përfshirë një tufë masive transparente nga Givenchy dhe një qese extra nga Céline, janë bërë nga plastika. Është një trend që është i ngarkuar me ironi. Plastika tradicionalisht ka qenë e lidhur me funksionin e pastër (qese ushqimore, Tubberëare, shishe uji) në vend të luksit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.