Një Zviceran, i cili plagosi me armë zjarri një shqiptar nga Kosova, është dënuar me 6 vite e 2 muaj burg. Ngjarja ndodhi në vitin 2017, kur ish-ushtaraku hapi zjarr ndaj 21-vjeçarit shqiptari dhe shokëve të tij.

 

Autori u shpall fajtor nga Gjykata për “vrasje me dashje të mbetur në tentative”, si dhe për kanosje të shumëfishtë me jetë. Ai dëshmoi se nuk kishte dashur të lëndonte apo të vriste askënd, por thjesht donte të trembte të rinjtë.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.