Komisioni i Prokurimit Publik pezulloi tenderin për koncesionin e kontrollit të pompave në stacionet e karburanteve. Ky vendim vjen  pas ankesës së një kompanie private në Zvicër. Sipas kompanisë zvicerane, procedura e ndjekur nga qeveria për të dhënë me koncesion këtë shërbim nuk është e ligjshme dhe transparente. Për këtë arsye, komisioni i prokurimeve publike, ka urdhëruar Ministrinë e Financave të pezullojë menjëherë tenderin e të vërë në dispozicion informacionin shtesë për të gjitha pretendimet e ngritura nga kompania. Aktualisht kontrolli i pompave në stacionet e karburanteve kryhet nga Drejtoria e Metrologjisë. Për këtë, kompanitë e karburanteve paguajnë rreth 100 euro në vit për çdo pompë, që kanë në stacionet e tyre.

 

2 thoughts on “Pezullohet koncesioni i pompave në stacionet e karburanteve

  1. Gjykata Administrative vendosi anulimin e vendimit të Komisionit të Prokurorimeve të Koncesionit të pompave të naftës says:

    Gjykata Administrative vendosi sot 27.05.2019 anulimin e vendimit të Komisionit të Prokurorimeve Publike dhe riberjen e kritereve të Koncesionit të pompave të naftës. Ishte gjykatësja Nafije Hasko ajo që dha vendimin i cili do të zbardhet pas disa ditësh. Për here të parë një Gjykatës jep një vendim të tillë në Shqipëri.

  2. Gjykata Administrative vendosi sot 27.05.2019 anulimin e vendimit të Komisionit të Prokurorimeve Publike dhe riberjen e kritereve të Koncesionit të pompave të naftës

Leave a Reply

Your email address will not be published.