Pesë njerëz kanë vdekur mes një valë protestash të dhunshme që kanë shpërthyer pranë kryeqytetit të Kilit, në Santiago.

 

Ushtria dhe policia përdorën gaz lotsjellës dhe topa uji kundër protestuesve ndërsa u vendos një shtetrrethimi në qytetet e mëdha.

 

Qeveria ka shpallur gjendjen e jashtëzakonshme pasi trazirat, të nxitura fillimisht nga nje grup studentesh kunder rritjes se tarifave të metrosë, janë zgjeruar akoma më shumë.

 

Në një deklaratë të natës vonë, Presidenti Sebastián Piñera tha: “Ne jemi në luftë kundër një armiku të fuqishëm, i cili është i gatshëm të përdorë dhunën pa asnjë kufi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.