Të gjithë mund të njohim ose të kemi pjestar familje një person që vonohet pafund. Vonesa është një veprim sa acarues aq edhe papërgjegjshmëri, ndoshta duhet t’ua falim papërgjegjësinë personave të tillë.

 

Kjo pasi që studimet e fundit shkencore kanë zbuluar se trajtat që kanë tendenca t’i nxisin personat të vonohen, janë po të njëjtat trajta që u ndihmojnë të bëjnë një jetë të gjatë dhe produktive.

 

Shkenca ka dëshmuar se stresi është jashtëzakonisht i keq për shëndetin e përgjithshëm. Personat që vonohen janë zakonisht më pak të stresuar, më pak të brengosur për ngjarjet e rëndësishme që i kanë dhe në përgjithësi ndihen më të relaksuar.

 

Kjo pastaj shpie në shtypje më të ulët të gjakut, në rrezik më të ulët të sëmundjeve të zemrës, shëndet më të mirë kardiovaskular, shanse më të vogla për depresion, etj. – e që të gjitha këto e zgjasin jetën.

Leave a Reply

Your email address will not be published.