Subscribe

Kryeministri në detyrë i Kosovës Ramush Haradinaj i përgjigjet deklaratave të presidentit çek Milosh Zeman, duke bojkotuar samitin e Pragës të organizuar nga katër vendet e grupit të Vishegradit Çeki, Sllovaki, Polonia dhe Hungari dhe me pjesëmarrjen e kryeministrave të vendeve të Ballkanit Perëndimor.

 

Njoftimi është dhënë në faqen zyrtare të Grupit të Vishegradit:

 

 

GRUPI I VISHEGRADIT

 

Praga do të presë një samit të katër vendeve të Vishegradit dhe kryeministrat e vendeve të Ballkanit Perëndimor të enjten me qëllim bashkëpunimin më të ngushtë midis dy rajoneve, megjithëse përfaqësuesi i Kosovës nuk pranoi pas komenteve të Presidentit Milos Zeman. Në vizitën e tij shtetërore në Serbi, Zeman kritikoi vazhdimisht Kosovën dhe e quajti atë një vend jodemokratik. Më vonë, ai tha se do të donte të fillonte bisedime me qeverinë që do të përcaktonin mundësinë e revokimit të njohjes së pavarësisë së Republikës Çeke.

 

 

Por Përfaqësues të qeverisë së Kosovës thane për mediat se arsyeja e mospjesëmarrjes së Haradinajt në samitin në Çeki janë angazhimet e shumta të tij për zgjedhjet e parakohshme në Kosovë.

 

Në samitin e Pragës merr pjesë dhe Kryeministri Edi Rama dhe në fokus të takimit është bashkëpunimi mes vendeve të Vishegradit dhe Ballkanit Perëndimor, integrimi I këtyre të fundit në Bashkimin Europian si dhe bashkëpunimi në infrastrukture, arsim dhe stabilitetin financiar.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *