Subscribe

Virozat stinore kanë rritur ndjeshëm numrin e fëmijëve që paraqiten për mjekim në pediatrinë e Korçës dhe atë të Vlorës.

 

Më të prekur janë kryesisht janë moshat parashkollore, ndërsa nuk mungojnë rastet me komplikacione. Karakteristikë e kësaj viroze është temperatura e lartë deri në 40 gradë, që vazhdon për disa ditë si dhe problemet respiratore.

 

Konsumimi i lëngjeve të frutave si dhe bërja e vaksinës antigrip për ata fëmijë me imunitet të dobët janë dy nga këshillat kryesore të mjekëve.

 

DITURI SULOLLARI

 

MJEKE PEDIATRE, KORÇE

 

Karakteristike e kësaj viroze është se ka qenë me temperaturë shumë të lartë 39-40. Ka vazhduar disa ditë kjo temperaturë. Bie imuniteti dhe po ra imuniteti mbivendosen infeksionet e tjera.

 

RINA LLANAJ

 

MJEKE PEDIATRE, VLORE

 

Moshat më të prekurat janë ato nën 3 vjeç dhe ato të kopshteve e çerdheve.

 

Por krahas virozave të shumta janë rastet e fëmijëve që janë prekur nga sëmundja ngjitëse e Variçelës.

 

Infektimet më të shumta janë në Fieri, ku mbi 80 fëmijë janë me sëmundjen ngjitëse. E njëjta situatë është dhe në Dibër.

 

ERMAL SINA

 

MJEK DERMATOLOG, FIER

 

Kemi një shtim të rasteve. Është periudha e lisë tani. Por duhet të bëjnë kujdes me mjekimin.

 

 

FILIP CFARKU

 

MJEK PEDIATER, DIBER

 

Do shumë kujdes. Jo antibiotik, në asnjë mënyrë.

 

Mjekët i këshillojnë prindërit që të bëjnë kujdes me fëmijët gjatë këtyre ditëve të ftohta dhe të mos i dërgojnë në kopshte e shkolla me qëllim mospërhapjen e sëmundjeve infektive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *