Të gjithë ju që vuani nga pagjumësia bëhuni gati, të mos e ndjeni më këtë shqetësim! Nuk do të numëroni deri në 100 dhe as nuk do të përpëliteni më në krevat derisa të lodheni e të flini.

Tani ka një mënyrë të lehtë dhe të miratuar nga ekspertët që t’ju zërë gjumi me lehtësi. Ky ilaç natyral është quajtur metoda 4-7-8, dhe po, është aq e thjeshtë sa tingëllon.

Së pari, vendosuni në një pozicion të rehatshme në shtratin tuaj.

Pastaj thjesht thithni ajrin përmes hundës për katër sekonda, mbani frymën për shtatë sekonda dhe pastaj nxiteni ngadalë përmes gojës për tetë sekonda. Përsëriteni derisa t’ju zërë gjumi. Ky veprim bëhet me qëllim që të ngadalësoni frymëmarrjen tuaj, ritmin e zemrës, gjithashtu, duke e bërë pjesën tjetër të trupit tuaj të relaksohet.

Me fjalë të tjera, është një qetësues natyror – për trupin tuaj dhe mendjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *