Duke marrë shkas nga ngjarjet e fundit të dhunës ndaj grave dhe vajzave shqiptare, ku shumë gra janë masakruar e vrarë, pensionistët e Qendrës Sociale Berat së bashku me qytetarë beratas, kanë protestuar sot në qendër të qytetit.

 

Marshimit të tyre sensibilizues kundër dhunës ndaj grave iu janë bashkuar edhe qytetarë të shumtë beratas. Me pankarta në duar, ku shkruhej: “Të mos heshtim ndaj dhunës”, “Duaje, mos e lëndo, fali dashuri, qëndroji pranë”, “Stop dhunës ndaj nënave dhe motrave tona”, protestuesit kanë marshuar për rreth 1 orë përgjatë pedonales së qytetit.

 

Protestuesit kanë deklaruar se dhuna ndaj grave në Shqipëri ka ardhur si rezultat i varfërisë dhe kushteve të vështira ekonomike në të cilat jetojnë familjet shqiptare. Sipas tyre, pamundësia ekonomike për të ushqyer familjen dhe fëmijët i detyron të pijnë dhe të dhunojnë gratë. Protestuesit kanë kërkuar nga qeveria rritjen e pensioneve që, sipas tyre, janë qesharake.

 

Pensionistët që u bënë sot pjesë e protestës sensibilizuese kundër dhunës ndaj grave, janë shtresa me pensione minimale, që ushqehet pranë një qendre sociale, për shkak të pamundësisë ekonomike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *