Greqia po përgatitetet të bëjë disa amendime në ligjin për pensionet.

Ndryshimet ligjore mund të prekin kryesisht ata shtetas të cilët nuk plotësojnë dot 40 vite qëndrimi të plota si rezident në këtë vend.

Ata që dëmtohen më shumë në këtë rast janë greket etnike, sidomos ata qe jetojne në Shqiperi dhe duan te marrin pension edhe ne Greqi.. Madje zhurma u bë sepse këngëtari I njohur Christos Mastoras shprehu indinjate që për shkak se ata janë minoritare nga Shqipëria nuk mund ta plotësojnë kushtin në fjalë dhe rrezikojnë të humbasin pensionin në Greqi.

Megjithate një ndryshim I tillë ligjor, nëse kalon sigurisht, do të penalizoje edhe qytetaret shqiptarë të cilët jetojnë e punojnë prej kohësh në Greqi pasi në një pjesë të mirë të rasteve ata vështirë se mund të plotësojne kriterin e 40 viteve si rezident në këtë shtet.

Burimi: Ekathimerini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *