Subscribe

Si çdo vit, mijëra qytetare te Shqipërisë, Kosovës e Maqedonisë, kane nisur pelegrinazhin ne Malin e Tomorrit, nje feste e rëndësishme ne kalendarin e fesë bektashie. Kryegjyshata Botërore ka hapur dyert e Teqesë së Kulmakut, ku përqendrohen të gjitha ritet dhe faljet e festës, dhe kulmi i festimeve është data 22 gusht.
Vitin e kaluar Teqeja e Kulmakut është vizituar nga 300 mije qytetare, per këtë arsye Drejtoria e Policisë se Beratit në bashkëpunim me komisariatet Kuçovë, Skrapar dhe Ura Vajgurore, kane marre masat qe te mos kete asnjë problem gjate pelegrinazhi ne Malin e Tomorit. Vëmendja me e madhe e policisë, do te fokusohet tek respektimi i rregullave te qarkullimit rrugor per te shmangur aksidentet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *