Ministrja e Integrimit Klajda Gjosha është takuar ne Bruksel me raportuesin e Parlamentit Europian per Shqipërinë Knut Flekenshtajn, si edhe eurodeputetin Xhani Pitela. Pas takimit, ky i fundit është shprehur se ne muajin prill, Parlamenti Europian do te beje nje rezolute per ecurinë e Shqipërisë ne procesin e integrimit. Fokusi do te jete tek reforma ne drejtësi, e cilësuar nga ndërkombëtaret si kushti kryesore për çeljen e negociatave te anëtarësimit. Sipas tij, ne rast se do te realizohet me sukses kjo reforme, do te ndikonte ne përmirësimin e gjykimit te Parlamentit Europian per Shqipërinë. Dy eurodeputetet shprehen mbështetje per reformat qe po ndërmerr qeveria shqiptare, ndërsa bene edhe njëherë thirrje per bashkëpunimin dhe përfshirjen e mazhroances e opozitës ne realizimin e reformave kyçe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *