Ne 10 vjetorin e vdekjes se ish-presidentit te Kosovës Ibrahim Rugova, Partia Demokratike ka depozituar ne kuvend një rezolute per te nderuar figurën e tij. Qëllimi i kësaj rezolute është vlerësimi i kontributit te Rugovës dhe opozita kërkon qe ne kryeqytetin shqiptar te vendoset një shtatore e ish-presidentit. Sipas PD shtatorja është gati qe prej majit te vitit 2014 kur Lulzim Basha ishte kryetar i Bashkisë se Tiranës. Por mazhoranca ka vendosur qe teksti i rezolutës te shqyrtohet me pare ne Komisionin e Jashtëm, e me pas te kaloje ne séance plenare. Ne ketë përvjetor te ndarjes nga jeta te Ibrahim Rugovës, ka reaguar edhe lideri i opozitës Lulzim Basha, i cili ka vlerësuar se ish-presidenti është arkitekti i Kosovës së pavarur. “Në këtë ditë do të doja shumë që Tirana, kryeqendra e kombit të kishte shtatoren e presidentit Rugova:“ shkruan ne mesazhin e tij Lulzim Basha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *