Partia demokratike mbledh pasdite kryesine për te miratuar ndryshimet ne statut. Mbledhja pritet te shoqërohet me debate pasi kritiket e kryetarit Lulzim Basha kane një qasje tjetër për librin e rregullave te partisë. Disa prej kritikeve kërkojnë qe Basha te votëbesohet ne kuvend pasi zgjedhja e tij korrikun e vitit te kaluar u shoqërua me kontestime te forta.

 

Ndërsa një grup i anëtarëve te Këshillit Kombëtar kërkojnë qe te vendoset ne statutin e PD dorëheqja e kryetarit ne rast se humbet zgjedhjet, pa te drejte rikandidimi. Pas mbledhjes se sotme, javën e ardhshme PD do te thërrasë Këshillin Kombëtar dhe ne fund te muajit do te mblidhet kuvendi i cili do te miratoje statutin e ri te Partisë Demokratike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *