Ditën qe ligji i Vetingut hyri ne fuqi, opozita ka vendosur ta ankimoje ne Gjykatën Kushtetuese. Vendimi është marre ne kryesine e grupit parlamentar demokrat mbrëmjen e se martës. Vete PD ne seancën e 30 gushtit nuk mori pjese ne votimin e ligjit, duke e cilësuar ate antikushtetues. Përtej ligjit te Vetingut, konflikti mazhorance-opozite është acaruar edhe per ligjin e strukturës se posaçme anti-korrupsion dhe konsensusi fillestar duket se është prishur. Dhe per këtë arsye, opozita ka vendosur te largohet nga Komisioni i Reformës ne drejtësi e te mos marre pjese ne hartimin e ligjeve ne rast se mazhoranca nuk reflekton per ligjin e qeverisjes se drejtësisë, diskutimin e te cilit opozita e bojkotoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *