Partia Demokratike ka akuzuar policinë se ka bllokuar flamujtë e pankartat e protestuesve.

 

Në një reagim të shpërndarë për mediat, PD duke e cilësuar si të paprecedentë rastin, thekson se veprimi efektivëve të komisariatit nr. 2 të Tiranës është I paligjshëm.

 

Duke e cilësuar si një veprim provokativ, akuzon policinë se është vendosur në shërbim të urdhërave politikë.

 

“Pak minuta më parë, policia ka kryer në veprim të pandodhur kurrë më parë. Ka arrestuar flamujt, pankartat dhe vuvuzelat e pretestës. Veprimi plotësisht i paligjshëm i efektivave të Komisariatit 2 të kryeqytetit, është kundërshtuar nga organizatorët e protestës, që janë gjendur pranë kryesisë së Kuvendit, ku ka ndodhur bllokimi i automjetit me dekorin e protestës. Pavarësisht paligjshmërisë, policvia, që vepron prej kohësh sipas urdhrave politikë, nuk i është bindur ligjit, por ka bllokuar automjetin për atë që e ka cilësuar si kontroll të pankartave, flamujve dhe vuvuzelave që gjendeshin në të. Akti i paligjshëm është një nga veprimet  provokuese të rradhës së policisë politike që, në shërbim të një pushteti kriminal, ka arritur në kufijtë e qeshrakes me arrestimin e flamujve shqiptarë, amerikanë, gjermanë, europianë apo edhe të pankartave që demaskojnë në anglisht dhe në gjermanisht vjedhjen e zgjedhjeve nga Rama përmes bandave dhe krimit të organizuar.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *