Subscribe

Pak dite me pare ministrja e mbrojtjes Olta Xhacka udhetoi drejt Shteteve te Bashkuara te Amerikes, ku vec takimit me Sekretarin e Mbrojtjes ne Detyre Patric Shanahan, u kthye qe andej bashke tre helikopter Black Hawk Uh-60.

Modeli Uh-60, ka nisur te prodhohet per here te pare ne vitin 1974 dhe 5 vite me vone, ka nisur te perdoret, fillimisht nga Ushtria e Shteteve te Bashkuara e me pas disa shtete kane marr ne flotat e tyre kete model helikopteri.

Por cila eshte tashme flota e Forcave Ajrore te Shqiperise? Me 3 helikopteret e rinj Black Hawk, shkon ne 30 numri i mjeteve te fluturimit ne dispozicion te ushtrisë shqiptare.

Nje pjese e tyre, jane dhurata nga Gjermania dhe Italia, ndersa helikopteret e fundit te blere jane Cougar ne vitin 2009.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *