Një pronar palestinez dyqanesh suveniresh në qytetin e vjetër të Jerusalemit lindor, Rami Razouk nuk hezitoi të shprehte lumturinë pas heqjes së izolimit. Me ardhjen e turistëve, të ardhurat do të rriten, shtoi ai. “Kemi shumë punë për të bërë”.

 

“Ne jemi larg hapjes së plotë”, deklaroi nënkryetari i bashkisë së Jerusalemit, Fleur Hassan-Nahoum, duke thënë se do të bëhet më e qartë në javët e ardhshme se sa turistë do të vizitojnë vendin.

 

Ndryshe, që nga e hëna, të huajt mund të hyjnë në Izrael me një test negativ për Covid-19 nga 72 orët e mëparshme dhe nëse doza e tyre e fundit e vaksinës është injektuar më pak se gjashtë muaj më parë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *