Apple është zyrtarisht shitësi më i madh i telefonave inteligjentë në botë, pasi zotëroi një pjesë të tregut prej 20% në 2023, sipas një raport nga International Data Corp. Samsung e mbylli vitin me një aksion prej 19.4%, i ndjekur nga Xiaomi i Kinës (1810.HK), Oppo dhe Transsion, treguan të dhënat paraprake nga Worldwide Quarterly Phone Tracker.

Ndryshimi në renditje vjen pas një viti të vështirë ku konsumatorët filluan të zgjedhin celularë më të lirë për shkak të inflacionit të lartë dhe pasigurive ekonomike.

Apple dhe Transsion, që shet markat Tecno, Infinix dhe itel, ishin dy të vetmit nga pesë shitësit kryesorë të smartfonëve që shënuan rritje të shitjeve vitin e kaluar, edhe pse tregu i përgjithshëm ra me 3.2% në 1.17 miliardë njësi dhe arriti nivelin më të ulët të një dekade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *