Qeveria e Theresa May më në fund duket se ka marrë një sukses, nga parlamenti këtë të enjte I cili ka votuar me me 412 pro dhe jo 212 një mocion që do t’i lejojë t’i kërkojë BE një shtyrje të vogël të Brexit, që nga 29 marsi deri në 30 qershor.

 

Ndërkohë, qëllimi është t’i kërkojë për të tretën herë ratifikimin në Parlament, marrëveshjen për divorcin me Brukselin në nëntor. Vota është në program për të shtatën herë rradhazi.

 

Nëse edhe në votimin e tretë i cili pritet që të zhvillohet javën e ardhshme në marrëveshjen Londër-Bruksel, plani i Majit duhet të refuzohet përsëri, atëherë qeveria do të kërkojë që Brexit të shtyhet. Kryeministri paralajmëroi se në këtë rast shtyrja mund të jetë mbi tre muaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *