Mijëra njerëz kanë dalë në rrugët kryesore të Parisit për të kundërshtuar

Ligjin e ri “siguria globale”, i cili kufizon publikimin e imazheve të oficerëve të policisë në Francë.

 

Ky reagim ka ardhur në një moment kur në median franceze është publikuar një video ku shfaqen oficere policie duke rrahur një person me ngjyre.

 

Duke mbajtur flamuj të kuq të unionit nëpër duar protestuesit bene apel per lirinë e medias dhe dorëheqjen e Ministrit të Brendshëm Gérald Darmani.

 

Demonstruesit u perplasen me autoritetet franceze duke i qëlluar me fishekzjarrë dhe gurë, ndërsa policia është kundërpërgjigjur me gaz lotsjellës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *