Qendra Sizmologjike Euro-Mesdhetare ka njoftuar se kanë bllokuar shumë përdorues pas tërmetit që goditi Bosnjën një natë më parë.

 

EMSC  shkruan se një vendim i tillë është marrë për shkak të postimeve të shumta fyese dhe parashikimeve të rreme të tërmeteve.

 

“Kemi bllokuar sërish shumë profile orët e fundit. E përsërisim: Mos e përdorni aplikacionin për pretendime për parashikimin e tërmeteve sepse një gjë e tillë është e pamundur, mos shkruani komente politike dhe ofenduese përndryshe do të bllokoheni. Faleminderit “, shkruan EMSC.

 

Sipas EMSC-së, shumë njerëz përdorin informacionin, duke bërë parashikime për tërmete të tjerë.

 

“Me siguri do të dëgjoni disa njerëz të shpjegojnë se e kishin parashikuar këtë tërmet. Qëndroni larg tyre, ata ose janë sharlatanë ose po mashtrojnë për të rritur më tej ankthin tek popullata. Fatkeqësisht, shkenca ende nuk mund të parashikojë tërmetet”, thuhet më tej në njoftimin e EMSC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *