Policia pyjore e Korçës ka intensifikuar operacionet kundër prerjes se paligjshme. Vetëm gjate muajve te fundit, janë sekuestruar sasi te mëdha lendesh drusore. Ndërkohe, banoret e zonave malore janë ne pritje te veprimeve, qe do te ndërmarre pushteti vendor, për furnizimin me dru zjarri. Sipas ligjit te ri dhe pezullimit 10-vjeçar te shfrytëzimit te pyjeve, bashkitë do te menaxhojnë procesin e shpërndarjes se lendes drusore. Pushteti vendor duhet te përshpejtoje punën, per t’i dhënë zgjidhje furnizimit. Moratoriumi 10-vjeçar i pyjeve, pritet t’i hape rruge importit te lendes drusore nga vendet e tjera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *