Ne meshën tradicionale te se dielës nga sheshi i Shen Pjetrit ne Vatikan, Papa Françesku ka përshëndetur edhe besimtaret shqiptare. Përshëndetja shkoi per nje grup besimtarësh ortodokse nga Metropolia e Beratit, qe gjendeshin ne shesh. Bashe me ta nje përshëndetje shkoi edhe per grupe te tjerë besimtarësh nga vende te ndryshme te botes. Gjate predikimit, Papa u ndal tek nje samit kushtuar çështjeve humanitare, qe do te mbahet ditën e hëne ne Ankara. Kjo është nje mundësi tha Papa, per te reflektuar mbi masat qe duhen marre per te zgjidhur situatat dramatike te shkaktuara nga konfliktet dhe per te shpëtuar jeten e çdo qenieje njerëzore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *