Shenjtërimi i nënë terezës është kujtuar edhe nga Papa Françesku. Kreu i Vatikanit, përmes një postimi në twitter, ka drejtuar një lutje te posacme.

 

Nënë Tereza, bamirësja e pa lodhur, lutu për ne, që qëllimi i çdo aksioni në jetë, të jetë dashuria e ofruar falas për të gjithë pa dallimin e gjuhës, kulturës, racës ose fesë”, – shkruan Papa.

 

Anjezë Gonxhe Bojaxhiu, e lindur në vitin 1910 në Shkup, ishte nje humaniste e njohur ne gjithe boten dhe fituese e çmimit nobel për paqen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *