Subscribe

Papa Françesku ka shfrytëzuar lutjet e të te premtes së mirë, për të dhënë një mesazh paqeje pas sulmeve terroriste ne Bruksel. Duke folur përpara besimtarëve në Romë, ati i shenjtë tha se disa persona po përdorin pa të drejtë emrin e zotit për të kryer krimet e tyre.

“O Krisht, sot ne vijmë me lutje te tyre pas shprehjes së fundamentalizmit dhe akteve të tmerrshme terroriste. Ato janë kryer nga ndjekës të disa besimeve të cilët flasin në emër të zotit. Ata përdorin emrin e tij për të justifikuar dhunën e paprecedente që shkaktojnë”.   

E premtja e mire ka si traditë për të krishterët improvizimin e kryqëzimit te Jzusit.  Festime, me rastin e Pashkëve ka patur edhe ne Spanje dhe Meksike.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *