Subscribe

 

Kur ende nuk ka një produkt final, por vetëm negociata mes palëve mbi përcaktimin e kufirit detare mes Shqipërisë dhe Greqisë, mazhoranca e opozita përplasen në qëndrimet politike.

 

Për shumicën nuk ka asnjë marrëveshje dhe pozicioni i Shqipërisë është bërë publik nga ministri i jashtëm Bushati.

 

Por opozita pretendon për mungesë jo vetëm transparence përgjatë negociatave Bushati – Kotzias, por kapitullim të palës shqiptare në raport me pretendimet greke.

 

Në reagimin e saj, një ditë më parë, Ministria e Jashtme mohoi të jetë arritur një marrëveshje përfundimtare për kufirin detar. Ministria sqaroi se gjatë negociatave pala shqiptare ka mbajtur një qëndrim se lidhja e marrëveshjes për delimitimin e hapësirave detare, do bazohet në parimet e Konventës për të drejtën e detit, praktikën ndërkombëtare dhe legjislacionin e brendshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *