Një kamikaz hodhi veten ne ere ne Pakistan, duke shkaktuar 14 te vdekur dhe 20 te plagosur. Shpërthimi ndodhi pranë nje qendre vaksinimi ndaj poliomielitit ne qytetin Kueta. Objektiv i sulmit ishin forcat e policisë, qe mbikëqyrin fushatën e vaksinimit. Autorësinë e mori përsipër nje grup i armatosur taliban i njohur si “Tehrek”. Fushata te tilla vaksinimi te fëmijëve janë bere shpesh shkak per sulme te ngjashme, veçanërisht  nga talebanet, qe akuzojnë se pas tyre fshihen spiune nga vende perëndimore. Ata bëjnë përgjegjës punonjësit e shendetesise, qe sipas tyre përdorin ilaçe për te sterilizuar fëmijët.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *