Kryeministri Rama ka lajmeruar se javen e pare muajit prill do te marrin pagen te gjithe ata qe e kane mbyllur biznesin e tyre te vogel si pasoje e masave kunder koronavirusit.

Ne nje komunikim ne rrjetet sociale shefi I qeverise Rama ka theksuar se shteti do tu vije ne ndihme te gjithe atyre qe kane nevoje, duke sqaruar se ne fillim ne prillit do te marrin ndihmen e rritur ekonomike edhe familjet ne nevoje.

 

EDI RAMA

 

KRYEMINISTER I SHQIPERISE

 

“Ju thashë të gjithë do iu ndihmojmë me pagën e luftës të tërë ata që janë në shtëpi se iu është mbyllur biznesi i vogël dhe javën e parë të prillit do të marrin lekët. Ju thashë se do iu dyfishojmë ndihmën ekonomike, dhe ata në javën e parë të prillit do të marrin lekët. Ju thashë që në hyrje të prillit do indeksojmë pensionet do japim 20 mln euro plus për pensionistët.

 

SHefi I qeverise ka saktesuar se  kjo pakete nuk eshte fundit, por masat do te merren ne varesi te kohezgjatjes se krizes.

 

U thashe qe ndihma jone nuk mbaron ketu, por do te zvahdojme te levizim duke par dinamiken e luftes se nuk e dime sa zgjat e nuk mund ta zbrasim arken e shtetit.

 

Kryeministri Rama ka perseritur se cdo shqiptar duhet te perpiqet te minimizoje levizjet e te qendroje ne shtepi pasi kjo eshte e vetmja menyre per te mos pasur nje numer te madh viktimash.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *