Nje tjeter padi eshte dorezuar ne Prokurorine e Tiranes per shembjen e Teatrit Kombetar.

Nje grup qytetaresh te angazhuar ne mbrojtjen e tij, kallezuan anetaret e Keshillit Bashkiak te Tiranes dhe Mariglen Qaton, drejtorin e Inspektoratit te Mbrojtjes se Territorit, per “Shperdorim detyre”, “Shkaterrim te prones” dhe “Shkaterrim te veprave kulturore”.

Ne padi, qytetaret pretendojne se Bashkise se Tiranes nuk i kishte kaluar ne pronesi e gjithe siperfaqa e kompleksit te godinave teatrore, por vetem ajo e Teatrit Kombetar, e shtrire ne nje siperfaqe me te vogel. 

Sipas tyre, vendimi i Keshillit Bashkiak per te shembur edhe Teatrin Kombetar Eksperimental “Kujtim Spahivogli” eshte marre mbi nje ndertese qe nuk ka qene ne pronesi te Bashkise Tirane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *