“Nuk duhet të ishte përjashtuar dyshimi kryesor se origjina e COVID-19 ishte laboratori kinez”, këtë deklaratë e bëri vetë kreu i OBSH-së Tedros Ghebreyesus, duke theksuar se i nevojiten informacione më të detajuara për të pasur një përgjigje përfundimtare.

 

“Unë kam kam punuar vete  në laborator dhe aksidente laboratorike ndodhin është e zakonshme .Ne kemi nevojë për informacion të drejtpërdrejtë mbi atë se si ishte gjendja e këtij laboratori para dhe në fillim të pandemisë dhe bashkëpunimi i Kinës eshte jetësor.Nëse marrim informacion të plotë, mund ta përjashtojmë lidhjen me laboratorin”.

 

Kreu i Organizatës Botërorë të Shëndetësisë i kërkoi autoriteteve kineze të jenë transparente.

 

“Agjencia e OKB-së me qendër në Gjenevë po kërkon që Kina të jetë transparente e hapur dhe të bashkëpunojë veçanërisht mbi të dhënat e papërpunuara,organizata i kërkoi që në ditët e para të pandemisë.Miliona njerëz që kanë vuajtur duhet të dinë se çfarë ka ndodhur.”

 

Kina insistoi se përpjekjet për të lidhur origjinën e COVID-19me rrjedhjen nga laboratori janë të motivuara politikisht. Shkencëtarët kryen një hetim 2-mujor në Wuhan dhe konstatuan se nuk ka shumë gjasa që koronavirusi të ketë dalë nga laboratori. Por Shtetet e Bashkuara të Amerikës nuk u bindën për rezultatet e mbledhura nga shkencëtarët.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.