Opozita nuk do të ndalë protestat pa u dorëhequr qeveria, te cilën e konsideron shkelëse te kushtetutës per shkak te dy marrëveshjeve me Serbinë dhe Malin e Zi. Krerët e tre partive Vetëvendosje, Nisma dhe AAK gjate nje takimi me te rinjtë e këtyre forcave politike, bene thirrje per pjesëmarrje ne protestën e radhës, qe do te mbahet ne 9 janar ne Prishtine. Ndërsa drejtuesi i AAK-se u ndal tek situata e vështirë e rinise ne Kosove, duke bere përgjegjës edhe Bashkimin Europian. Prej muajsh opozita ne Kosove ka bllokuar punimet e kuvendit dhe ka shtrire protestat ne qytetet kryesore te vendit, per te bindur qeverinë te heqë dore nga marrëveshja per bashkësinë e komunave serbe dhe paktin e kufirit me Malin e Zi, ndërsa qeveria ka përsëritur thirrjet per dialog mes palëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *