Pas negociatave me deputetet e opozites se re, kuvendi ka vendosur ndryshimin e formules te komisionit te reformes zgjedhore.

Ky komisionin pritet te kete 10 anetare, nga 18 qe kishte me pare dhe anetar do te jene, Damian Gjiknuri, ne cilesine edhe te bashkekryetarit, Gjylamenti, Fino, Klotilda Ferhati dhe Alket Hyseni nga partia socialiste ndersa nga opozita e re do te jene Korab Lita, Myslym Murrizi, Andi Permeti, Ralf Gjoni dhe Nimet Musaj.

Pjese e ketij komisioni eshte dhe nje vezhgues me te gjitha kompetencat e bashkekryetarit, i cili i takon partise demokratike.

Po kjo e fundit e ka braktisur parlamentin dhe te gjitha gjasat jane qe te mos perfshihet ne komision.

Ndryshimi i formules pritet te votohet ne seancen e se enjtes, ndersa afati i punes eshte deri në datë 28 nëntor ku përfshihet dhe ndryshimi i sistemit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *