Një operacion i madh kundër trafikut të drogës e armëve po zhvillohet në Itali dhe në vende të tjera të BE-së.

 

Deri tani, sipas mediave italiane, janë lëshuar 25 urdhër-arreste për persona të lidhur me krimin e organizuar.

 

Mediat kanë publikuar edhe emrat e 25 të akuzuarve, pjesa më e madhe e të cilëve janë nga Italia.

 

Gjatë mëngjesit të kësaj të hëne është ekzekutuar po ashtu dhe urdhri i sekuestrimit të pasurive me vlerë 3.8 milionë euro, që u përkasin të akuzuarve.

 

Operacioni i autoriteteve italiane, gjermane e belge po drejtohet nga Kryeprokurori i antimafias, Nicola Gratteri, me mbështetjen e Europolit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *