Ekspertja e larte e sigurisë ne Kombet e Bashkuara ka paralajmëruar se rreziku i përdorimit te armeve bërthamore është ne nivelin me te larte qe nga lufta e dyte botërore.

 

Ajo e quajti këtë një çështje urgjente qe bota duhet ta marre me seriozisht. Renata Duan, deklaroi se marrëveshjet tradicionale te kontrollit te armeve gjithashtu janë duke u shkatërruar nga shfaqja e llojeve te reja te luftës, me përhapjen gjithnjë e me te madhe te grupeve te armatosura dhe teknologjive te reja.

 

Ekspertja e OKB-së, vlerëson se peizazhi i kontrollit te armeve po ndryshon, pjesërisht për shkak te konkurrencës strategjike midis Kinës dhe Shteteve te Bashkuara.

 

Ajo i beri apel Këshillit te Sigurimit qe ta vendose ne fokus menaxhimin e këtij rreziku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *