Organizata Boterore e Shendetesise bëri thirrje që vendimet lidhur me rihapjen e shkollave nuk duhet te jenë politike, por si strategji gjithëpërfshirëse afatgjatë që përqëndrohet te të gjithë në të njëjtën kohë. Kjo deklaratë është dhënë në një kohë kur administrata e presidentit Donald Trump bën thirrje gjithnjë e më shumë për hapjen e shkollave në SHBA.

Vendime të tilla kanë për qëllim që të evdientojnë se si shkollat dhe vendet e punës reagojnë individualisht ndaj epidemisë së koronavirusit.

Sipas OBSH-së, shtetet duhet të marrin vendime bazuar në nivelin aktual të transmetimit të virusit.

“Ne duhet të marrim vendime që bazohen në interesa më të mira të fëmijëve.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *