Presidenti amerikan ne detyre Barack Obama është përpjekur te qetesoje aleatet, duke thene se pasardhësi i tij Donald Trump, do te respektoje aleancat ndërkombëtare te vendit, kur te vije ne krye te Shtëpisë se Bardhe ne muajin janar. Ne nje konference me gazetaret Obama iu referua takimit qe kishte pasur me Trump, ku ai kishte shprehur interes te madh per ruajtjen e angazhimit amerikan ne NATO.

“Në bisedat që kam pasur me presidentin e zgjedhur Trump ai ka shprehur interes të madh në ruajtjen e marrëdhënieve tona kryesore strategjike. Këtu përfshihet edhe nje partneritet i forte me NATO-n, qe do te sjelle vazhdimësi dhe qe na ben ne nje vend te domosdoshëm për ruajtjen e rregullit dhe prosperitetit ne bote”.

Gjate fushatës, Trump kishte deklaruar se mund te mos garantonte mbrojtjen e aleateve te NATO-s, deklarate qe kishte alarmuar shtetet balltike, te cilat i tremben nje agresioni rus. Por presidenti Obama e ka këshilluar Trump qe te most e perdore gjuhen e ashpër te fushatës, por te përçoje sinjale bashkimi.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *