Tre dite para takimit mes kryeministrit Rama dhe liderit te opozitës Lulzim Basha ne fokus te te cilit është reforma në drejtësi, ndihmës sekretarja amerikane e shtetit Viktoria Nuland, ka patur nje bisede telefonike me kreun e PD-se. Mësohet se zyrtarja e larte e SHBA-së i ka thënë zotit Basha se pritet që takimi të jetë produktiv. Nga ana e tij, Basha rikonformoi qëndrimin e PD-se ne mbështetje te formulës se vendeve te rezervuara te propozuar nga SHBA dhe BE qe prej muajit shkurt 2016 per institucionet e reja te sistemit te drejtësisë. Ai gjithashtu njohu ndihmessekretaren me propozimet per thjeshtimin e arkitekturës se drejtësisë ne funksion te mos kapjes politike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *