Kriza politika ne Maqedoni qe nuk po gjen një zgjidhje, do te sjelle serish ne Maqedoni ndihmës sekretaren amerikane te shtetit per Europen dhe Euroazine, Victoria Nuland. Zyrtarja e larte do te zhvilloje nje vizite ne 10 korrik me synimin per te nxitur palët politike te tërhiqen nga vijat e kuqe dhe te rikthehen ne bisedime. Edhe pse presidenti Ivanov anuloi vendimin per faljen e mbi 50 politikaneve nen hetim nga Prokuroria Speciale, liderët politike nuk kane rene dakord per nje date te re te mbajtjes se zgjedhjeve parlamentare. Vizitat e deritanishme te zyrtareve europiane ne Shkup per tejkalimin e krizës kane dështuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *