Pas gjashtë vitesh përçarje, qe erdhën si rezultat i vrasjes së 10 aktivistëve turq në Gaza, Izraeli dhe Turqia normalizojnë marrëdhëniet e tyre, duke i hapur rrugë paqes në Lindjen e Mesme. Sipas marrëveshjes, që është njoftuar nga kryeministri Jëlldërëm Izraeli do t’i paguajë 20 milion dollarë Turqisë si kompensim. Pjesë e paktit është dhe lejimi nga ana e Izraelit i dërgesës së armëve nga Turqia për në Gaza. Nga ana tjetër, edhe kryeministri i izraelit Benjamin Netanyahu, ka thënë se ky pakt do të sjellë paqen në Lindjen e Mesme.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *