Kandidatja për deputete, Nora Malaj premton se LSI, brenda dy viteve, do ta çojë në Parlament ligjin për integrimin e moshimit.

 

Përmes një deklarate për mediat, Malaj theksoi se forca politike në të cilën ajo bën pjesë ka një plan të detajuar për këtë kategori, ku përfshihet krijimi i qendrave të përkrahjes për të moshuarit.

 

Po ashtu, prioritet kanë edhe shërbimet e dedikuara për kategoritë e të moshuarve me aftësi të kufizuara.

 

Postimi i plotë:

Kur ke një plan të detajuar për Moshimin! Sot ditën e kam nisur me këmbën e mbarë për të shpërndarë programin e LSI për moshimin. U ndjeva shume mirë kur mora këtë program në dorë, pasi kjo është një nga punët më të dashura që kam bërë dhe me shumë përkushtim. Kjo është sfida e radhës, pasi shoqëria ka nevojë për ne që ta përgatisim për Moshimin. Të moshohesh me dinjitet, kjo është sfida e madhe e shoqërisë sonë. Unë dhe LSI zotohemi që brenda dy viteve të para të çojmë në Parlament, ligjin e integrimit për Moshimin. Krijimin e qendrave të përkrahjes për të moshuarit dhe shërbime të dedikuara (home nurses) për kategoritë e të moshuarve me aftësi të kufizuara

Shërbim të dedikuar dhe cilësorë, nëpermjet sistemit të pikëzimit

Paketē të asistencës sociale për Punen e Papaguar të të moshuarve (punët në shtëpi) që nuk përfitojnë pension pleqërie

Promovimi dhe  integrimi i jetës së të moshuarve në komunitetin e tyre, për një jetë cilësore në moshën e tretë, për sigurimin e kujdesit shoqëror, aksesin për transport publik falas, lidhjen sociale  dhe mbështetjen e strehimit, shërbime të dedikuara për kategorinë e të moshuarve të braktisur dhe të vetmuar

Teksa ndaja programin, buzëqeshja e të moshuarve me shoqëron… Bashkë me të dhe mirënjohja dhe uratat e tyre

Mirënjohje prindërve tanë të mirë

Brezit të idelistëve dhe atyre që kontribuan me shpirt qē Shqipëria të bëhet

Se Unë dhe LSI e mban fjalën

Do të bëj gjithçka për të moshuarit e vendit tim, që mos të nepërkëmben, por të jetojnë me dinjitet

Nderi i kombi fillon te fëmijet dhe përfundon te të Moshuarit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *