Fillimisht bëni mirë të dini që duhet:
– të investoni në një krem mbrojtës kundër diellit, ku minimumi i faktorëve mbrojtës (SPF) duhet të jetë 30;
– të lyheni me krem 20-30 minuta përpara se të ekspozoheni në diell;
– të aplikohni krem mbrojtës çdo 2 orë;
– te shmangni qëndrimin në diell në orët e nxehta;
– të mbuloheni me shall, kapele dhe syze.

Nëse nuk i ndoqët këshillat e mësipërme dhe përfundoni me lëkurë të skuqur, e cila djeg tmerrësisht shumë, qetësoni dhimbjet me produktet e mëposhtme.

       Aloe Vera 

     

 

            E bardhë e vezës + mjal

 

   

          Kos ose qumësht i ftohtë

 

       

                 Bustinat e çajit

 

     

     Patate (ndajeni në feta të holla dhe me to lyeni lëkurën e djegur)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *